Megnyílt az első ciszjordániai ötcsillagos hotel

Egyéb érdekességek

Ahol megjelennek a befektetők, ott van remény a békés, normális életre, ezt üzeni legalábbis a palesztinoknak, hogy megnyílt Ramallah első ötcsillagos luxusszállodája.

 

Ahol megjelennek a befektetők, ott van remény a békés, normális életre, ezt üzeni legalábbis a palesztinoknak, hogy megnyílt Ramallah első ötcsillagos luxusszállodája. A svájci Mövenpick-lánchoz tartozó hotel 40 millió dollárba került, és az sem tántorította el a tulajdonosokat, hogy az izraeli hadsereg több száz ellenőrző pontja és útzára miatt a kereskedelem finoman szólva is korlátozott és nehézkes a Jordán folyó nyugati partján. A befektetők a megszállás utáni időkre készülnek, de Ciszjordániának egyelőre még mindig több mint 60 százaléka van az izraeli hadsereg megszállása alatt és persze a telepesek sem vonultak ki. A rengeteg útzár és a kereskedelem korlátozása a terület gazdasági fejlődést is komolyan veszélyezteti, pedig az utóbbi években a viszonylagos nyugalomnak és a külföldi segélyeknek köszönhetően szépen növekedésnek indult a "West Bank".

A problémák ellenére a franchise rendszerben működő The Mövenpick Hotel Ramallah azért egész pofás lett. 171 szoba és lakosztály, úszómedencék, konditerem és 7 konferenciaterem várja a vendégeket, akik elsősorban segélyszervezetek tagjai, diplomaták és üzletemberek lesznek, nem pedig fürdőgatyás, útikönyves turisták. A vendégek bizonyára nagyra értékelik majd az étterem olasz séfjét és az elegáns szivarszobát, ahol 20 éves whiskyt szolgálnak fel. A hatodik emeleti exkluzív lounge azonban elkeserítő panorámát nyújt. Tökéletes rálátás nyílik innen a térség összes megoldatlan problémájára, hiszen jól látszanak a dombtetőn épült izraeli telepek, és egy palesztin menekülttábor is. A nehézkes import amúgy a szállodának is okoz problémákat, egyelőre például nem kapható a Mövenpick védjegye, a jégkrém sem a hotelben. De ahogy az ügyvezető, Daniel Roche fogalmazott, „már dolgozunk a megoldáson.”

Forrás: Burzsuj

« Vissza

Kedvenc ingatlanok

Megtetszett Önnek egy vagy több ingatlan?
Adja hozzá a kedvencek listához és egy csokorba gyűjtheti kedvenc ajánlatait. A listát akár ki is nyomtathatja!

  • Válassza ki kedvencét és klikkeljen!
  • Az eltávolításhoz klikkeljen!

Színes ingatlanok

Néhány kihagyhatatlan érv

Néhány kihagyhatatlan érv, miért szerződjön az EREA Ingatlanközvetítő és tanácsadó rendszerrel! Gyakran feltesszük magunknak, vagy barátainknak a kérdést, hogy kössünk-e szerződést ingatlanügynökséggel? A mai ingatlan- és...

Partner Program - Kedvezmények az otthonteremtésben!

Legyen az ügyfelünk és a nálunk kedvezményesen vásárolt lakását az erea Partner Kártyával most még olcsóbban csinosíthatja...