Meglepő: Budapest egyre olcsóbb

Egyéb érdekességek

Összehasonlítva a szállodák árait kiderül, hogy New York a legdrágább a világon, míg Budapest a 27. a nemzetközi rangsorban a hotel.info által végzett összehasonlítás alapján. Az amerikai városban idén novemberben egy szoba átlagosan 207,42 euróba (57 040 forint) került, míg a magyar fővárosban 71,67 euróba (19 710 forint).

A New yorki szállodaárak a legdrágábbak - ez derült ki a nemzetközi nagyvárosok szobaárainak a hotel.info által végzett összehasonlítása során. Az amerikai nagyvárosban naponta több mint 200 eurót kellett fizetniük a szállodavendégeknek novemberben. A honlap számításai szerint New Yorkban tavaly novemberhez képest 23,77 százalékkal emelkedtek az árak, de Moszkvában is emelkedő tendencia figyelhető meg. A novemberi kicsivel 160 euró feletti (44 242 forint) éjszakánkénti szobaárral az Orosz Föderáció fővárosa sem volt éppen akciós ajánlat. Oslóban a szállodatulajdonosok átlagban közel 160 eurót kértek egy napi elszállásolásért, amivel a norvég főváros a harmadik legdrágább nagyvárossá lépett elő.

Sok kelet-európai nagyvárosban lényegesen kevesebbet kellett fizetniük a szállodavendégeknek. Mindjárt három kelet-európai főváros szobaárai találhatók a legalsóbb árszegmensben. Budapest rendkívül jutányos volt a 71 euró (19 710 forint) körüli árral, ami 4,8 százalékos csökkenés az egy évvel korábban mért novemberi adatokhoz képest.

 


Nagyvárosok szobaárai nemzetközi összehasonlításban


Az aktuális eredmények nemzetközi összehasonlításban azt mutatják, hogy a nagyvárosok szobaárai jól érzékelhetően, több mint 7%-kal emelkedtek.

Forrás: Péncentrum

 

« Vissza

Kedvenc ingatlanok

Megtetszett Önnek egy vagy több ingatlan?
Adja hozzá a kedvencek listához és egy csokorba gyűjtheti kedvenc ajánlatait. A listát akár ki is nyomtathatja!

  • Válassza ki kedvencét és klikkeljen!
  • Az eltávolításhoz klikkeljen!

Színes ingatlanok

Néhány kihagyhatatlan érv

Néhány kihagyhatatlan érv, miért szerződjön az EREA Ingatlanközvetítő és tanácsadó rendszerrel! Gyakran feltesszük magunknak, vagy barátainknak a kérdést, hogy kössünk-e szerződést ingatlanügynökséggel? A mai ingatlan- és...

Partner Program - Kedvezmények az otthonteremtésben!

Legyen az ügyfelünk és a nálunk kedvezményesen vásárolt lakását az erea Partner Kártyával most még olcsóbban csinosíthatja...