Kecskemét az idei füredi Anna-bál díszvendége (fotógalériával)

Egyéb érdekességek

Csütörtökön tartották Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel Dísztermében az idei, 186. Anna-bál hagyományos országos sajtótájékoztatóját. A bál díszvendége Kecskemét lesz. A július 23-ai jeles társadalmi eseményen az éjféli gálaműsort a Kodály iskola Aurin Leánykara, valamint művésztanárai, Altorjay Tamás operaénekes és Madarász Éva zongoraművész adja. Idén ötszázan báloznak majd a patinás Anna Grand Hotelben, a 40-60 ezer forint közötti jegyek már rég elkeltek.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: az év elején megköttetett együttműködési megállapodás óta a hírős város minden Balatonfüreddel közös rendezvényen nagy örömmel vett részt, most pedig igen nagy megtiszteltetés a híres Anna-bál díszvendégének lenni. A mulatság éjféli gálaműsorát - „Legyen a zene mindenkié”, „Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők a másokét is.” (Kodály Zoltán) címmel - is Kecskemét adja. Ez alkalomból az első közös fellépésre készül a Kodály iskola Aurin Leánykara, valamint művésztanárai, Altorjay Tamás operaénekes és Madarász Éva zongoraművész.

Az Anna-bál kísérőrendezvényeiben Kecskemét szintén aktívan közreműködik. Július 22-én, pénteken 17.30-kor a füredi Kisfaludy Színpadon lép fel a Bohém Ragtime Jazz Band, a Kerek-templom alatti téren kecskeméti hungarikumokkal mutatkoznak be a város jelentős gazdasági szereplői – a Fornetti, az Univer, a Pajor Pálinka – és a Tourinform Iroda. Ezen kívül természetesen ott lesz a Mercedes is, a Vitorlás tér környékén ugyanis egy oldtimert és egy luxusautót mutatnak be.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: az idei, 186. Anna-bálra mintegy 300 jegyet értékesítettek – a helytől függően 40-60 ezer forint között – és további 200 vendég érkezik meghívóval. A jegyek rég elkeltek, már csak a várólistára lehet felkerülni azzal a reménnyel, hogy lesznek lemondások. Annak sem kell azonban bánkódnia, aki lemarad, hiszen a kísérőrendezvények között ott az elmaradhatatlan, fergeteges utcabál, a tavalyi bálkirálynő sétakocsikázása, az új Anna-bál szépe és udvarhölgyeinek bemutatkozása, számtalan előadás és látványosság, amely jó szórakozást nyújt a füredieknek és a turistáknak egyaránt. A bált pedig élőben közvetíti a Duna Televízió. 

Az idei bál fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnökei Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója és Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója.

Az Anna-báli rendezvénysorozatot pénteken 19.30-kor a két polgármester együtt nyitja meg, és másnap a báli nyitány köszöntése is kettejük feladata.

A Kecskemét és Balatonfüred között megkötött idei megállapodás keretében az Anna-bál kiemelt szerepet tölt be. Az első félévben a hírös város eddig részt vett a Magyar Kultúra Napján, Balatonfüred 800 éves, várossá avatásának 40 éves évfordulóján, a Jókai Napokon, a Balatoni Hal- és Borünnepen. E rendezvények során nagy sikert aratott már az Aurin Leánykar, a Kecskemét Táncegyüttes, Balanyi Károly és Balanyi Zoltán kiállítása, a Forrás folyóirat szerkesztőinek irodalmi matinéja, a gasztronómia területén pedig a Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor világbajnok mesterszakácsok által főzött Jókai díszebéd, valamint a Tanyacsárda csapata, amely a Jókai bablevesfőző verseny győztese lett. Az együttműködés keretében egyébként több kiállítás nyílik még, egyebek között július 9-től azaz holnaptól látható a füredi Vaszary Villában az André Kertész tárlat, amely a Kecskeméti Fotográfiai Múzeum gyűjteménye.    

Fotók: Szász Angéla és Sipiczki Sándor

Forrás: kecskemetilapok.hu

« Vissza

Kedvenc ingatlanok

Megtetszett Önnek egy vagy több ingatlan?
Adja hozzá a kedvencek listához és egy csokorba gyűjtheti kedvenc ajánlatait. A listát akár ki is nyomtathatja!

  • Válassza ki kedvencét és klikkeljen!
  • Az eltávolításhoz klikkeljen!

Színes ingatlanok

Néhány kihagyhatatlan érv

Néhány kihagyhatatlan érv, miért szerződjön az EREA Ingatlanközvetítő és tanácsadó rendszerrel! Gyakran feltesszük magunknak, vagy barátainknak a kérdést, hogy kössünk-e szerződést ingatlanügynökséggel? A mai ingatlan- és...

Partner Program - Kedvezmények az otthonteremtésben!

Legyen az ügyfelünk és a nálunk kedvezményesen vásárolt lakását az erea Partner Kártyával most még olcsóbban csinosíthatja...