"A legszebb összegyűrt papírzacskó" - újabb elképesztő épület nyílt Sydneyben

Egyéb érdekességek

A sztárépítész Frank Gehry legújabb épülete Sydney-ben a helyi műszaki egyetemé - az alkotás sokak szerint egy gyűrött papírzacskóra emlékeztet.

Mintegy 180 millió ausztrál dollárba került a sydneyi műszaki egyetem legújabb szárnyának megépítése, amely a Dr. Chau Chak-szárny névre hallgat, és a modern építészet egyik legnagyobb alakjával, a kanadai születésű, de Kaliforniában élő Frank Gehryvel terveztették - írja a Sydney Morning Herald. Gehry a bilbaói Guggenheim Múzeumról, a prágai táncoló házakról, vagy a legutóbb Párizs mellett a Bois de Boulogne-ban megnyitott Louis Vuitton alapítvány épületéről ismert.

Az építész a sydneyi megnyitón azt mondta, elégedett az épülettel, de szeretné úgy is látni, hogy a diákok megtöltik, és valóban használják a tereket, ugyanis az épület folyamatosan változhat a használatnak megfelelően. "Az a tendencia, hogy olyan épületeket építsünk, amelyben minden rögzített egy fix program szerint, már egy elavult dolog" - foglalta össze Gehry.

img6.hvg.hu/image.aspx

Az építész és irodája az épülethez öt éven át mintegy 150 különböző modellt készített, mielőtt egy eredetileg repülőgépalkatrészek tervezésénél használatos 3D tervezőprogrammal megalkotta volna a terveket. Gehry azt írta az egyetem dékánjának, egy fára épített ház ötleteként született meg az épület gondolata, és azt akarta, hogy egy folyamatosan növekvő, tanuló organizmusként tekintsenek rá, amelynek rengeteg különböző gondolati ága van, némelyik erős, némelyik pedig átmeneti.

img7.hvg.hu/image.aspx

Az építkezés végül 2012-ben kezdődött, de az épület csak most nyitott meg. A helyi kormányzó azt mondta rá: "ez a legszebb összegyűrt papírzacskó, amelyet valaha is láttam".

www.youtube.com/watch

Forrás: http://hvg.hu/ingatlan/20150202_A_legszebb_osszegyurt_papirzacsko__ujabb

« Vissza

Kedvenc ingatlanok

Megtetszett Önnek egy vagy több ingatlan?
Adja hozzá a kedvencek listához és egy csokorba gyűjtheti kedvenc ajánlatait. A listát akár ki is nyomtathatja!

  • Válassza ki kedvencét és klikkeljen!
  • Az eltávolításhoz klikkeljen!

Színes ingatlanok

Néhány kihagyhatatlan érv

Néhány kihagyhatatlan érv, miért szerződjön az EREA Ingatlanközvetítő és tanácsadó rendszerrel! Gyakran feltesszük magunknak, vagy barátainknak a kérdést, hogy kössünk-e szerződést ingatlanügynökséggel? A mai ingatlan- és...

Partner Program - Kedvezmények az otthonteremtésben!

Legyen az ügyfelünk és a nálunk kedvezményesen vásárolt lakását az erea Partner Kártyával most még olcsóbban csinosíthatja...