Nyakunkon a kánikula, így hűtsd le a házad

Építés-építkezés

Mindannyiunk számára problémát jelent a kánikula, a hőség. A többség bekapcsolja a klímát, besötétíti a szobákat, vagy napkollektorokat helyez a háztetőre.

Abban mindannyian megegyezhetünk, hogy a legtöbb hőhatás felülről érkezik, a tetőről. Ezért is helyezik oda a napkollektorokat, hogy minél több fény érje. Ez eddig rendben, de a kollektor elektromosságot állít elő, nem nyeli el a hőt, így az könnyedén fűtheti felülről otthonunk.

Ausztráliában azonban feltaláltak egy nagyszerű anyagot, amely visszaveri a napsugarakat. Dr. Argus Gentle fejlesztette ki azzal a céllal, hogy természetesen csökkentse a lakásba bejutó hő mennyiségét - tudtuk meg a popsci.com-tól.

Az elv a tükrökön alapszik, azaz visszaveri a napsugarakat, azonban ez önmagában még nem jelenti azt, hogy ne melegedne fel a tükör is. Ez a speciális anyag viszont a napsugár hőjének csupán 3%-át engedi át.

A Sydney-i Operaház tetején tesztelték az anyagot nagy sikerrel, ugyanis ha beszennyeződik - miért ne szennyeződne mondjuk egy városban - akkor is kiválóan ellátja feladatát.

A hőkamerás felvételen jól látszik, hogy otthonunkat akár 20 fokkal hűvösebben tartja. A visszavert sugarak és hő viszont a “szabad” levegőt melegítik tovább. Ez azt jelentheti, hogy kilépve a házból 40 fok lesz az udvarban. (Vagy az utcán?)

 

Forrás: https://ingatlanok.hu/hirek/20150603/nyakunkon-a-kanikula-igy-hutsd-le-a-hazad

« Vissza

Kedvenc ingatlanok

Megtetszett Önnek egy vagy több ingatlan?
Adja hozzá a kedvencek listához és egy csokorba gyűjtheti kedvenc ajánlatait. A listát akár ki is nyomtathatja!

  • Válassza ki kedvencét és klikkeljen!
  • Az eltávolításhoz klikkeljen!

Színes ingatlanok

Néhány kihagyhatatlan érv

Néhány kihagyhatatlan érv, miért szerződjön az EREA Ingatlanközvetítő és tanácsadó rendszerrel! Gyakran feltesszük magunknak, vagy barátainknak a kérdést, hogy kössünk-e szerződést ingatlanügynökséggel? A mai ingatlan- és...

Partner Program - Kedvezmények az otthonteremtésben!

Legyen az ügyfelünk és a nálunk kedvezményesen vásárolt lakását az erea Partner Kártyával most még olcsóbban csinosíthatja...