Új térplasztika Kecskeméten: PRAXINOSCOPE

Kecskemét és környéke

Kecskemét - Mától új műalkotás díszíti Kecskemét városközpontját: a Ferenczy Noémi-díjas Balanyi Károly grafikus és zománcművész PRAXINOSCOPE című mobil térplasztikája.


Az avatóünnepséget december 18-án, pénteken 14 órakor tartották a Széchenyi téri sétányon, a buszpályaudvar melletti parkban. Avató beszédet mondott a Balázs Béla-díjjal és Magyar Örökség-díjjal kitüntetett Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője, Kecskemét város díszpolgára. Közreműködtek a Magyar Örökség-díjjal kitüntetett Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

A műalkotás egy vázszerkezetre rögzített forgatható dobból és tükörhengerből áll, a dobpalástot kívülről zománcozott vörösréz táblák díszítik, belső részén a Kecskeméti Animációs Filmstúdióban készült fázisrajzok vannak, melyek forgatás közben mozgóképként jelennek meg.

A térplasztika jelképezi a város két világhírű művészeti műhelyét: a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyt és a Kecskemétfilm Kft-t.

 

Forrás és további képek: http://keol.hu/kecskemet/uj-terplasztika-kecskemeten-praxinoscope

« Vissza

Kedvenc ingatlanok

Megtetszett Önnek egy vagy több ingatlan?
Adja hozzá a kedvencek listához és egy csokorba gyűjtheti kedvenc ajánlatait. A listát akár ki is nyomtathatja!

  • Válassza ki kedvencét és klikkeljen!
  • Az eltávolításhoz klikkeljen!

Színes ingatlanok

Néhány kihagyhatatlan érv

Néhány kihagyhatatlan érv, miért szerződjön az EREA Ingatlanközvetítő és tanácsadó rendszerrel! Gyakran feltesszük magunknak, vagy barátainknak a kérdést, hogy kössünk-e szerződést ingatlanügynökséggel? A mai ingatlan- és...

Partner Program - Kedvezmények az otthonteremtésben!

Legyen az ügyfelünk és a nálunk kedvezményesen vásárolt lakását az erea Partner Kártyával most még olcsóbban csinosíthatja...